Profvoetballer Christian Kabasele op virtueel bezoek in het 5de leerjaar

By 24 maart 2021L5A, L5B

Zoals ieder schooljaar wordt er in het tweede trimester ingezet op Broederlijk Delen. Dit jaar mochten we de leerlingen laten kennismaken met het land Congo. In het vijfde leerjaar werd het thema op een leuke manier afgesloten: profvoetballer en Rode Duivel Christian Kabasele, afkomstig uit Congo, werd met een videogesprek live in de klas gebracht en ging in gesprek met de leerlingen.

De leerlingen leerden de afgelopen weken tijdens dit project hoe het leven in Congo er aan toe gaat en dat het voor Congolezen niet altijd gemakkelijk is om in België te leven. Zo zijn zij vaak slachtoffer van racisme. Meester Wout vond dit een ideale gelegenheid om de kinderen te laten kennismaken met Christian Kabasele, een profvoetballer die afkomstig is uit Congo en momenteel in Engeland (Watford) voetbalt en een verleden heeft bij Racing Genk. Kabasele is zelf ook al meermaals slachtoffer geweest van verschillende racistische uitlatingen.

In een interview met de leerlingen van het vijfde leerjaar vertelde Christian onder andere wat het land Congo voor hem betekent, wat de moeilijkheden zijn als je plots moet verhuizen naar België en hoe hij omgaat met racisme in onze wereld. Natuurlijk was er ook tijd voor bepaalde vragen over zijn eigen voetbalcarrière. Een gesprek dat ongetwijfeld is doorgedrongen bij de leerlingen!